Saxionstudenten werken mee aan de slimste weg van Nederland

Saxionstudenten werken mee aan de slimste weg van Nederland

16 mei 2018 Bijeenkomsten 0

24 Studenten van Saxion zijn op maandag 7 mei gestart met een praktijkproject rondom De Slimste Weg van Nederland. Op 27 juni presenteren zij hun bevindingen over de thema’s geluid, luchtkwaliteit, sensoren en de verdere vormgeving van de N825 als proeflab voor leefbaar verkeer aan de omwonenden.

Na het project van een internationale studentengroep van de TU Delft is dit een mooi nieuw voorbeeld van samenwerking tussen het bewonersinitiatief en een onderwijsinstelling bij de Slimste Weg. In het praktijkproject werken studenten 8 weken lang aan een echte actuele vraag vanuit een externe opdrachtgever. Opdrachtgever is het burgerinitiatief, dat van de Nettelhorsterweg tussen Lochem en Borculo (de N825) een slimme weg wil maken. De kennis en vaardigheden van de studenten civiele techniek, planologie, stedenbouwkundig ontwerpen en bestuurskunde worden ingezet om bij te dragen aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. Een weg waarop de weggebruikers en de omwonenden trots kunnen zijn.

De uitkomsten van acht weken onderzoeken en ontwerpen zullen door het burgerinitiatief worden ingebracht in hun overleg met gedeputeerde Conny Bieze en met de (nieuwe) wethouders verkeer van de gemeenten Berkelland en Lochem.

De presentatie van de zes teams zal op 27 juni in de middag in De Melktap in Geesteren (Gld) plaats vinden. Die bijeenkomst is openbaar. Nadere informatie over deze bijeenkomst volgt later via deze website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *