N825 Drukste weg met vrachtverkeer

N825 Drukste weg met vrachtverkeer

30 november 2018 Nieuws 0

 

Uit een data-analyse van cijfers van 2017 over N-wegen in Gelderland blijkt dat de Nettelhorsterweg het hoogste percentage vrachtverkeer heeft. De N825 steekt met kop en schouders uit boven de rest, met 24,8% vrachtverkeer. Op nummer 2 staat de N322 met 20,9% vrachtverkeer. Dit is de weg van de A50 naar Beneden-Leeuwen, een afslag van een rijksweg! Het gemiddelde van alle N-wegen in Gelderland is 11,3%.

Friesland Campina , Baks Logistiek en For Farmers zijn de bedrijven die met vrachtverkeer de hoofdgebruikers zijn van de Nettelhorsterweg. Door fabrieken in de nabijheid van de weg zijn er veel logistieke bewegingen. De initiatiefnemers van de Slimste Weg hebben gesprekken gehad met deze bedrijven. Dit heeft nog niet geresulteerd in een samenwerking om geluid en fijnstof terug te dringen. Wij blijven ons daarvoor inzetten. Blij zijn we dat Meilink (industriële verpakkingen uit Borculo) duurzaam en schoon transport in de praktijk wil brengen op onze weg.

De analyse ondersteunt het geluid dat de bewoners van Geesteren lieten horen op de inloopavond op 15 november. De provincie Gelderland organiseerde toen een inloopbijeenkomst over de plannen voor de Nettelhorsterweg. Veiligheid en gezondheid (geluid en fijnstof) waren op deze bijeenkomst de meest besproken onderwerpen. De provincie stelt dat voor gezondheid er geen normen overschreden worden. De eigen cijfers van de provincie laten dus iets anders zien. Met deze cijfers wordt geluidbeleving gekwantificeerd. Wij vinden dat de provincie Gelderland daarom haar plannen moet aanpassen en meer ambitie moet gaan tonen op gezondheid.

(Broncijfers: www.geldersverkeer.nl)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *