Slimste Weg maisdoolhof en tentoonstelling geopend

Slimste Weg maisdoolhof en tentoonstelling geopend

16 juli 2018 Bijeenkomsten Media 0

Op 11 juli heeft wethouder Anjo Bosman van de gemeente Berkelland het Slimste Weg maisdoolfhof en tentoonstelling geopend bij de Melktap. Circa 100 bezoekers bezochten die middag de “Weg van de Toekomst” tentoonstelling en het doolhof. Leerlingen van OBS De Keikamp en DBS Nettelhorst hadden tekeningen, kleurplaten, maquettes en opstellen gemaakt over de “Weg van de Toekomst”. De leerlingen hadden nagedacht hoe de Nettelhorsterweg veiliger en met minder lawaai en fijnstof gemaakt kon worden. De eigen ervaring en fantasie leverde innovatieve oplossingen op, zoals een robot die je aanhoudt als je te hard rijdt of de weg “optillen” bij gevaarlijke kruisingen. Wethouder Anjo Bosmans ging in gesprek met een aantal prijswinnaars en opende daarna de tentoonstelling en het maisdoolhof. Het dronebedrijf Highscan gaf ook nog uitleg over drones en maakte deze spectaculaire opnames.

Dagblad Tubantia berichtte over de opening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *